Praktijkmedewerkers | Praktijkondersteuners


Rian van den Berg - Praktijkondersteuner GGZ Jeugd

Mijn naam is Rian vd Berg. Ik ben getrouwd en moeder van drie zonen die inmiddels bijna zijn uitgevlogen.

Op basis van mijn studies en mijn prive-leven, heb ik een divers cv opgebouwd in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders.
In mijn loopbaan ben ik begonnen als muziektherapeut binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarna heb ik in Veldhoven mee de kinderopvang geprofessionaliseerd. Ik gaf daar leiding aan meerdere vestigingen en hield ik me bezig met observaties van kinderen, het coachen van de groepsleidsters en communicatie met ouders. Vervolgens heb ik bij Combinatie Jeugdzorg gewerkt als teamcoördinator op 24-uurs behandelgroepen en als ambulant hulpverlener bij mensen aan huis bij problemen op het gebied van gedrag, ontwikkeling en opvoeding.
Daarnaast heb ik jaren lang aanstaande ouderkoppels voorbereid op de bevalling.

Ook heb ik bedplastrainingen gegeven met behulp van een wekkersysteem.
Inmiddels ben ik met veel plezier naast mijn baan als praktijkondersteuner weer aan het studeren aan de Alba-academie.

In het werk ben ik gericht op contact. Dit doe ik door echt te luisteren zonder oordeel. Altijd oprecht benieuwd naar wat er speelt. Graag ga ik met kind en ouder(s) daarnaar op zoek, om zo samen te vinden wat nodig is en wat gaat helpen.
Want opvoeden, dat doen we samen.

* Rian van den Berg heeft op donderdag spreekuur.
Judith Crombach - Praktijkondersteuner GGZ

Mijn naam is Judith Crombach. 
Ik ben getrouwd en moeder van twee zonen. 

Als u ergens mee zit en u komt er zelf niet uit, dan kan de huisarts naar mij verwijzen. Samen kijken we wat er speelt en hoe u meer grip op zaken kunt krijgen. In de gesprekken maak ik gebruik van positieve psychologie, motiverende gespreksvoering en cognitieve technieken. Soms is er meer of een ander soort hulp nodig. Dan kan ik u ook verwijzen. 

Als praktijkondersteuner ben ik voor iedereen toegankelijk en ligt de focus op kortdurende hulp. Mijn motivatie om met mensen te werken is een diepgewortelde interesse in mensen en hun patronen. Ik wil mensen graag helpen tot verandering te komen. 

Ik heb psychologie gestudeerd aan de universiteit in Nijmegen en ben afgestudeerd in 1996. Vervolgens heb ik als psycholoog gewerkt in een GGZ-instelling en hierna als eerstelijnspsycholoog bij verschillende eerstelijnspraktijken. Ik heb ervaring opgedaan in het werken met mensen met uiteenlopende psychische problemen, zoals depressieve klachten, angsten, verlies- en rouw, assertiviteitsproblemen en werk gerelateerde problemen. 

Het bijzondere aan het werken in de eerste lijn vind ik dat je snel en in een vertrouwde omgeving kan helpen. Het mooiste vind ik het wanneer mensen ook in de toekomst zaken uit de gesprekken kunnen toepassen in hun eigen leven en hierdoor zichzelf kunnen helpen. 

*Judith Crombach heeft spreekuur op dinsdag, donderdag en vrijdag. 
Nieuws en mededelingen
Wandeling 't slot
Wandeling 't slot
Geplaatst: 9 april 2019
WANDELING 'T SLOT Gestel Gezond - Blijf in beweging - Voorkom blessures - Gratis deelname - Fitcoins sparen - Goede gezondheid

Lees meer
MedGemak
MedGemak
Geplaatst: 21 maart 2019
Vanaf nu kunt u gebruikmaken van de MedGemak-app! Deze app is gekoppeld aan het patiƫntenportaal MijnGezondheid.net.

Lees meer
Mijngezondheid.net
Mijngezondheid.net
Geplaatst: 21 maart 2019
MijnGezondheid.net, het portaal voor online communicatie met uw huisarts!

Lees meer