Nieuws | Vervoer naar coronavaccinatie


In januari zijn de GGD’en begonnen met het vaccineren van mensen tegen het coronavirus. Deze prik wordt toegediend op de vaccinatielocaties van de GGD. Voor sommige mensen is het lastig om die locaties te bereiken, bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke of geestelijke beperking hebben. In die gevallen kan het Rode Kruis vervoer regelen.

Heb je vervoer nodig naar de vaccinatiestraat? Doorloop dan de volgende stappen:

Stap 1: Wacht totdat je een vaccinatiebrief krijgt
Als je in aanmerking komt voor een coronavaccinatie, dan krijg je hierover een brief van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Wacht met actie ondernemen totdat je deze brief krijgt. Eerder kunnen we je helaas niet helpen.

Stap 2: Bel de GGD voor een vaccinatie-afspraak
Heb je de brief ontvangen? Dan kun je een afspraak maken voor je vaccinatie. Het telefoonnummer van de GGD vind je in de brief.

Stap 3: Geef aan dat je behoefte hebt aan vervoer
Tijdens het telefoongesprek met de GGD kun je aangeven dat je vervoer naar de vaccinatiestraat nodig hebt. De GGD zal je dan doorverwijzen naar het publieksinformatienummer coronavirus van de Rijksoverheid.

Stap 4: Bel het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid
Bel het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid via 0800-1351. Een medewerker van deze hulplijn gaat samen met jou op zoek naar een manier om bij de priklocatie te komen. Vaak zijn er allerlei mensen en dienstverleners die je kunnen helpen.


Tot slot
Het is belangrijk om de stappen in de bovenstaande volgorde te doorlopen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat je de juiste vervoersoplossing krijgt. Als het Rode Kruis de meest geschikte optie voor je is, dan kom je vanzelf bij ons terecht.
Voor meer informatie kunt u kijken op: www.rodekruis.nl.


Meer informatie over het coronavirus
Het Rode Kruis komt in actie tijdens de coronacrisis. We ondersteunen de GGD, helpen zorginstellingen en geven tips over gezondheid in coronatijd. Meer weten over het coronavirus?



Nieuws
Eerste mensen met medisch risico uitgenodigd voor vaccinatie
Eerste mensen met medisch risico uitgenodigd voor vaccinatie
Geplaatst: 5 mei 2021
Mensen met een medische aandoening, die jaarlijks in aanmerking komen voor een griepvaccinatie, worden vanaf donderdag 6 mei gefaseerd uitgenodigd voor een coronavaccinatie. Het gaat om mensen geboren tussen 1961 en 2003. Deze groep ontvangt de komende weken een uitnodiging.

Lees meer
Mensen geboren in 1962 uitgenodigd voor coronavaccinatie
Mensen geboren in 1962 uitgenodigd voor coronavaccinatie
Geplaatst: 1 mei 2021
Patiënten geboren in 1962 kunnen al een afspraak maken voor een vaccinatie bij de GGD.

Lees meer
Nieuws vaccineren bij GGD
Nieuws vaccineren bij GGD
Geplaatst: 1 mei 2021
De GGD’en hebben inmiddels al meer dan 3.350.000 miljoen vaccinaties verricht op ruim 100 locaties. Aangezien de komende weken steeds meer vaccins beschikbaar komen, gaat het vaccinatietempo omhoog.

Lees meer